Over ons

Betonrock, maar dan gewapend. Wars van conventies, tegen alle scepsis in.

Nederlandstalige hardrock: rauw, eerlijk, volle kracht vooruit. In april 2017 treffen twee mannen elkaar op een jamsessie. De één een geniale gitarist met vele projecten, de ander een zanger zonder band, maar met bravoure. En een concept. Een concept dat na een moeizame, maar gestage opbouw vast was gelopen op… Ja, waarop eigenlijk?

Bezettingswisselingen, muzikale meningsverschillen, misbruik van vertrouwen, gezeur van familie en vrienden, waar de één beter tegen bestand blijkt dan de ander, persoonlijke vetes… Het geijkte verhaal van een standaard rockband, als je het zo bekijkt. Een verhaal dat beiden dan ook zeer bekend voorkomt. Dat moest anders kunnen.

Een pact wordt gesloten, de mouwen opgerold. Er wordt een drummer geronseld. De originele slaggitarist keert na jaren terug op het oude nest. Op basgitaar wordt gekozen voor Duitse degelijkheid. Na een ongewilde sluimer van zeven jaar is de band terug. Koppig, maar zelfbewust bestormt de band de eerste podia.

Het publiek laat zich makkelijk overwinnen en laaft zich aan de vertrouwde, maar toch vernieuwende combinatie van snoeiharde riffs, jankende solo’s en dubbelzinnige teksten. De energieke podiumshow roept bij menigeen herinneringen op aan de klassieke hardrock- en metalbands.Kopstoot is terug. Terug van eigenlijk nooit weggeweest.